Actualiteiten

 


 

Vandaag 20 februari 2019 hebben we Lokke Dieuwke van Munsalvaesche moeten laten inslapen. Ze had ouderdomsklachten en kon niet meer opstaan. Ze is bijna 13 jaar geworden. We zullen haar missen.

 

We kregen bericht, dat Feike op 9 juni 2017 is overleden. Hij is 14 jaar en 10 maanden geworden.

 

We kregen het bericht, dat Hobbe op 13 mei 2017 is overleden. Hij is 13 jaar en bijna 7 maanden geworden.

Vandaag 26 april 2017 kregen we bericht dat Joppe is overleden. Joppe is 11 jaar en 2 maanden geworden.

Vandaag 7 januari 2017 bereikte ons het bericht dat Hotze roepnaam Dublin is overleden aan een Parvo besmetting.
Ondanks de entingen is dit toch gebeurd en blijkbaar is het titeren voor de entingen toch wel belangrijk. We laten ons verder adviseren door dierenartsen.


 

Vandaag 28 juli 2016 is het nest van Heike en Buck 14 jaar geworden.
Hier een foto van krasse knar Feike en toevallig is vandaag een positieve poging gedaan voor hernieuwd grootvaderschap.    

 

Op 20 oktober 2014 hebben we met 5 pups en moeder en oma een strandwandeling gemaakt in Egmond aan Zee.
Klik hier om te zien hoe ze zich amuseerden

Op 8 juni 2014 hebben de broertjes Oscar en Gabbe elkaar ontmoet. Waar en hoe horen we nog, maar hier zijn de foto's.


Op 6 mei 2014 is Tjibbe fan de Fryske Strúners overleden. Hij werd 10 jaar en zes maanden.


Op zondag 9 februari 2014 is Jane bevallen van 8 pups, 6 reuen en 2 teven. Twee reuen en een teef zijn bruin/wit. Helaas heeft een teefje het niet gehaald. Heel sneu.

Vandaag kregen we het droeve bericht, dat Kay fan de Fryske Strúners op 31 januari 2013 is overleden. De baasjes missen hem ontzettend. Hier is nog een foto van deze kanjer.


Op 8 januari is van Jane een echo gemaakt en hoera ze is drachtig en alles zag er goed uit.
Nu maar hopen dat alles verder goed gaat.

Op 10 december 2013 hebben we Jane naar de familie Thewessem gebracht en op 11-12-13 is ze door Zeus Chap van de Engelerschans gedekt. We wachten in spanning af.


Op zondag 12 mei 2013 hebben we op uitnodiging van Eugenie en Paul de Ruiter met 5 van de hondjes uit het nest van Jane een wandeling gemaakt op het strand bij IJmuiden. Het was kostelijk om te zien hoe de rakkers zich vermaakten met een paar tennisballen.
Klik hier voor een korte foto-impressie.

Op 26 september 2012 is Jane bevallen van 7 pups, 4 reuen en 3 teven.

Er gebeuren ook leuke dingen. Kat en hond samen op de bank? Het kan, kijk maar naar Jelle.

Binnenkort volgen er meer foto's.

Vandaag kregen we het droeve bericht, dat Tjebbe fan de Fryske Strúners op 16 maart 2012 is overleden.

Hier is nog een foto van deze kanjer.

Op 11 januari 2012 is Dieuwke bevallen van drie pups, allemaal reuen, waarvan één bruin.

Vandaag 16 december 2011 togen Ieke en Dieuwke naar de dierenarts voor een echo. Dieuwke is drachtig, maar zo te zien wordt het geen groot nest. We zijn wel blij met het positieve bericht, zeker ook voor vader Chap van de familie Thewessem. Dit wordt zijn eerste nest.

Op de KNJV-jachtproef in Zwiep op 19 september 2011 behaalden Dieuwke en Ieke weer een B-diploma. Dit keer met 67 punten. Voorwaar een goede score, drie proeven en drie B-diploma's met stijgende punten.

Helaas hebben we vandaag 13 september 2011 onze kanjer Heike moeten laten inslapen.

Heike heeft 16 kinderen, 50 kleinkinderen en 21 achterkleinkinderen. We zullen haar missen.

Op 27 augustus hebben Ieke en Dieuwke hun tweede KNJV B-diploma gehaald in Voorst.
Ze behaalden dit keer 64 punten. Met dank aan Henk Eggink voor de foto.

Op 13 augustus hebben Ieke en Dieuwke eindelijk hun fel begeerde KNJV B-diploma gehaald. Ze hebben op wat onderdelen punten laten liggen maar haalden toch 59 punten.

Op 17 mei 2011 is Heike geopereerd aan de kruisbanden van haar rechter achterpoot. Klik hier voor de foto's.

In de vroege ochtend van 26 september 2010 kreeg Kjille een hersenbloeding en kon daardoor niet meer goed staan en lopen en de vooruitzichten waren niet goed. In overleg met onze dierenarts hebben we Kjille laten inslapen. We verliezen in haar een geweldige kameraad.

Op zaterdag 25 september 2010 was in Zutphen de fokkersdag van de NVSW. Op deze dag werd het nest van Dieuwke en Feike beoordeeld. Klik hier voor foto's.

Op de clubmatch van de NVSW op 10 april 2010 in Zutphen behaalden kleindochter Jane en grootmoeder Heike allebei de kwalificatie Uitmuntend. Jane in de Jeugdklasse en Heike plaatsing 4 in de Veteranenklasse.

Op 29 maart 2010 is Junior het vriendje van Bente overleden. Hij is op een maand na 16 jaar geworden. We zullen hem missen. In het najaar zullen hij en Bente samen uitgestrooid worden op hun favoriete speelplek.

Op 5 september 2009 heeft Jane met goed gevolg haar Puppyexamen afgelegd. Kijk voor details op haar pagina

In de nacht van zaterdag op zondag 3 mei 2009 is Dieuwke moeder geworden van vier pups. Eén heer en drie dames, waarvan de heer en één dame bruin zijn. Kijk voor verdere informatie op de pagina Nest Dieuwke & Feike.

Op zaterdag 4 april 2009 was de clubmatch van de N.V.S.W.. We hadden Heike ingeschreven bij de veteranen omdat er nog een aantal kleinkinderen van haar mee zouden doen. Ze werd warempel nog 2U in haar klasse, geweldig toch!

Donderdag 2 april hebben we met Dieuwke een echo laten maken. De dierenarts zag er zeker vier of vijf, maar Ieke wilde alleen maar weten of ze drachtig was en de rest kon haar op dat moment niet schelen, maar uiteindelijk ben je toch wel benieuwd naar het aantal. We wachten maar in spanning af. Gezien de tegenvaller van vorige keer hebben we maar even gewacht om dit op de site te zetten, maar alles ziet er op dit moment nog goed uit.

Zaterdag 21februari 2009 begon Dieuwke tekenen van loopsheid te vertonen en een bij ons op bezoek zijnde bevriende "reu" uit Frankrijk vond haar, ondanks zijn "handicap", toch wel interessant. Vrijdag 27 bloedprikken, waarde 2, maandag 6, woensdag 8 maar kom voor de zekerheid morgen nog maar een keer. Donderdagmiddag het telefoontje, de waarde is nu 12. Gauw alle telefoontjes gepleegd en op naar Nijverdal, waar Feike zijn reuen taak vervulde. We wachten vol spanning af.

Om aan alle onzekerheid een einde te maken, hebben we vandaag 20 oktober nog weer een echo laten maken bij onze eigen dierenarts, die nu terug was van vakantie. Helaas, niet drachtig. Grote teleurstelling alom, maar we gaan niet bij de pakken neer zitten. Volgend jaar, nieuwe kansen.

Vandaag 13 oktober hebben we met Dieuwke een echo laten maken. Volgens de dierenarts is ze drachtig, er was op de echo niet te zien van hoeveel, maar dat zien we over een paar weken wel. Het is voor Ieke een pak van haar hart, want ze gelooft er nog niet in en nu maar hopen dat alles zich voorspoedig ontwikkelt. We toasten er wel even op.

Vandaag 15 september is onze Dieuwke gedekt door Feike, een reu uit ons eerste nest. Na twee eerdere pogingen was het vandaag dan eindelijk raak. Nu maar afwachten hoe het verder gaat. Kijk voor meer informatie bij Nesten.

Op 28 juli 2008 viel de brief met de toestemming voor dekaanvraag van Dieuwke op de mat.
We hebben een dekking aangevraagd met Feike fan de Fryske Strúners, een reu uit het eerste nest van Heike en Buck. En nu maar afwachten, loopsheid, dekking etc. . Het wordt een spannende tijd.

Het begint eindelijk te zomeren en de temperatuur nodigt uit tot zwemmen. Klik op de foto voor meer.

Op 1 juni 2008 haalde Dieuwke op de clubmatch van KC de Oude IJsselstreek een 1 Zeer Goed en 6 BIG bij mevrouwde Vries-Hoogland.

Op 21 april 2008 hebben we röntgenfoto's laten maken van de voorpoten van Dieuwke en de dierenarts constateerde "aan beide kanten normaal beeld van de ellebooggewrichten". Dit is weer een opsteker en weer een stap dichter bij een dekking.

Op 12 april 2008 haalde Dieuwke op de clubmatch van de NVSW een "Zeer Goed" met een mooie beoordeling van keurmeester Hulzebosch.
Ieke was zo gebrand op deze beoordeling, dat ze er zelfs een jachttraining voor liet schieten.
Nu kan de dekaanvraag de deur uit.

 

Het ongelofelijke is geschied. Onze kanjers zijn met Pasen in pension geweest.
We hebben voor onze trouwdag van eeuwen geleden van vrienden een weekend bungalow op Texel aangeboden gekregen en dat zou nu eindelijk eens gebeuren. Echter, er mocht maar één hond mee en in arrenmoede dan maar besloten alle drie in pension. Degenen die Ieke kennen, weten wat er aan dat besluit is voorafgegaan. We hebben een grandioze wintersport Pasen gehad, gelukkig bruine eieren verstopt en de Jansema's kwamen ook nog een dagje gezellig over. Zie hier twee impressiefoto's van het weer en de thuiskomst van de Friezen.    
Aan hun uiterlijk te zien, hebben ze zich die dagen best vermaakt en van de pensionhoudster mogen ze zeker weer terugkomen, omdat ze zich zo keurig en sociaal gedroegen.

 

De jachttrainer van Dieuwke is uitgenodigd om met zijn Cesky Fousek deel te nemen aan de Nimrod-proef op 10 november 2007. Dit is het hoogst haalbare op jachthonden gebied. Hopelijk straalt hiervan ook iets af op Dieuwke. Dat zou mooi zijn.

Op de fokkersdag van 20 oktober 2007 is het nest waar Dieuwke uit komt beoordeeld. Dieuwke kreeg een goed verslag mee.

Zondag 7 oktober 2007 is Heike weer oma geworden van een nest van haar zoon Feike. Kijk op Feike en nesten.

Op 26 september kregen van de Raad van Beheer de uitslag binnen van de HD foto van Dieuwke. Ze heeft HD A met een Norbergwaarde van 23 en botafwijking 0.

 

 Zaterdag 28 juli 2007 zijn de rakkers uit het nest van Heike en Buck al weer vijf jaar geworden. Van Kay kregen we een gelukwens foto toegestuurd.

Hij loopt hier met Marco en Bowien op de dijk in Nijkerk.


Woensdag 16 mei 2007 zijn bij Ieke de pennen uit haar elleboog gehaald. Als deze wonden weer genezen zijn, kan ze zich helemaal storten op haar lichamelijke herstel en weer volop met de honden aan het werk. We hebben nog een boel in te halen.
 

 

Zaterdag 28 april 2007 was de jaarlijkse clubmatch van de NVSW. Dieuwke kreeg daar een goede beoordeling, maar omdat de keurmeester haar staartdracht wat te enthousiast over de rug vond, kwamen we niet verder dan de beoordeling "goed".
We geven de moed niet op en gaan gewoon door.
 

Zondag 1 april 2007 is Heike weer oma geworden. Haar zoon Feike weer vader geworden van 10 pups 5 reuen en 5 teven.

Op zaterdag 31 maart 2007 was de fokkersdag van de NVSW en is het nest met Bram beoordeeld. We zijn heel tevreden met de beoordeling.

Vandaag 28 december 2006, hoorden we van baasje Daniëlle, dat Wessel, uit het tweede nest van Heike, op 20 december is overleden. We zijn daar heel verdrietig over, Wessel had een geweldig tweede thuis gevonden bij een stel fantastische baasjes en dan gebeurt dit. Het is moeilijk voor ons om dit te verwoorden, maar we voelen dit als ontzettend onrechtvaardig. We wensen Theo, Irma en Daniëlle veel sterkte toe.

Op 2 november 2006 is Heike Oma geworden. Haar zoon Feike is vader van 8 pups.
Nadere informatie volgt nog. Klik hier voor foto's op de site van Feike.

Het is al een hele poos rustig op onze site. We lopen tegen de grens van onze capaciteit aan en de boel moet gereorganiseerd worden. Heb je pensioen en nog geen tijd.
Als klap op de vuurpijl (om het even plastisch uit te drukken) krijgt Ieke woensdag de 18e een aanfietsing met een hond. Gebroken elleboog, 5 hechtingen in het hoofd en een fikse hersenschudding. Ze is inmiddels weer thuis. De operatie aan de elleboog is goed gelukt en hoofdpijn moet met rust overgaan. Het hele huishouden rust nu op mijn tengere schouders en dat vreet tijd, maar alles is onder controle. De linkse foto is van de 19e en inmiddels ziet ze er op de foto rechts van 3 november weer veel beter uit .

Op 2 september 2006 heeft Dieuwke haar puppycertificaat behaald.

Op 21 juli 2006 heeft Dieuwke gezwommen klik hier voor de foto's.

Op 20 juli 2006 hebben we de stamboom naar Alkmaar gebracht. Alle hondjes mee en het was een reuze gezellige dag. Klik hier voor wat foto's.

Dieuwke is 27 juni 2006 naar de markt geweest en vond dit heel interessant. 29 juni kwam Kosi een middagje bij ons logeren en een Ridgeback is toch wel groot.

Klik op de foto voor meer foto's.

 

Op 22 juni 2006 zijn we op bezoek geweest bij de Jansema's op de camping "de Linder Beek" in Den Ham. Dieuwke heeft daar kennis gemaakt met Fido en Feike. Tijdens de wandeling langs de beek zagen we nog een stel kanoërs, die elkaar omduwden. Bij de caravan teruggekomen was er nog een Stabij om kennis mee te maken.
Klik op de foto voor nog meer foto's.

Zaterdag 17 juni 2006 heeft Heike haar F- diploma gehaald. Ze moet waarschijnlijk binnenkort loops worden, want ze werkte vandaag niet zoals ze dat anders doet.

 

 

Dinsdag 6 juni 2006 om 9:00 uur vertrokken richting Den Haag om onze Dieuwke op te halen.
Er waren geen files en de heen en terugreis verliepen voorspoedig.

Ze is nu thuis en slaapt in de bench.

Klik op de foto voor de rest van de "ophaalfoto's".

 

 

Vrijdag 26 mei 2006 zijn we weer naar het nest wezen kijken en hebben we onze keuze mogen maken. Kijk op de foto's maar welke het is geworden (uiteraard de teef, die Ieke constant op schoot heeft).
Ze gaat Lokke Dieuwke heten en na Pinksteren mogen we haar ophalen.

 

Op 19 mei 2006 zijn we weer naar het nest wezen kijken.

Op 5 mei 2006 zijn we in Den Haag wezen kijken naar het nest van Kyara Wanda van Munsalvaesche.
Als alles volgens plan verloopt, zal een van de teefjes de Fryske Strúners komen versterken.

 

Op 10 april 2006 is ons zeven kleinkind geboren. We hebben er  nu zeven.
 

Op de clubmatch van de NVSW op zaterdag 25 maart 2006 scoorden de Fryske Strúners goed.

Bijke werd 1e bij de teven openklasse en Feike 2e bij de reuen openklasse. Beide zijn uit het eerste nest van Heike met Buck.

                         
            Bijke                           Feike

Dinsdag 21 maart 2006 hebben we afscheid genomen van onze jongens en zijn ze met hun nieuwe baasjes naar Alkmaar en Gendringen vertrokken.

Zaterdag 18 maart 2006 hebben de boys hun puppytest afgelegd.

Vrijdag 17 maart 2006 zijn de knullen mee geweest naar de school van onze kleinkinderen. Dit was een hele belevenis voor ze.

Maandag 13 maart 2006 zijn de jongens naar de dierenarts geweest voor hun éérste prik en controle. Ze waren perfect in orde.

Vanmiddag 9 maart 2006 is namens de N.V.S.W. het nestbezoek geweest. Alles was prima in orde.

Vanmiddag 8 maart 2006 is de chipster langs geweest, om de jongens van hun kenteken te voorzien. Groot was onze verrassing toen we haar bleken te kennen.

      

Vandaag 3 maart 2006 kregen we de kaart van de Raad van Beheer, dat de chipster 8 maart komt chippen.
De jongens lopen af en toe door de kamer, keuken en hall. Pogingen om van de brokken van moeder en tante te snoepen, worden door deze afgestraft.
In de bijkeuken is een ruimte voor ze afgezet, waar ze overdag af en toe tijd doorbrengen.

Vandaag 18 februari 2006 proberen de jongens al een beetje te lopen.

Vandaag vrijdag 10 februari 2006 heeft "Dibbelt" (reu 1) de oogjes al open.
Zaterdag 11 heeft "Dobbe" (reu 2) de oogjes ook open en beide groeien voorspoedig.

Op maandag 30 januari 2006 werd om 12:03 de eerste pup geboren een reu van 380 gram
om 12:41 werd de tweede pup geboren, ook een reu van 380 gram.
 

Op maandag 9 januari 2006 hebben we nog maar een echo laten maken. We wilden graag wat meer weten en volgens de dierenarts zijn er minstens twee pups.

                

Woensdag 28 december 2005 hebben we bij de dierenarts een echo laten maken. Heike is zwanger, maar het wordt zo te zien geen groot nest.

Op 1e Kerstdag 2005 hebben we een zonovergoten wandeling gemaakt op de "Kale Jacob"

Op 10 december 2005 haalde (de zwangere?) Heike haar E-diploma en werd 1e van de groep.

Op 29 november 2005 is Heike gedekt door Bram van de Stinzenhiem. We wachten nu vol spanning het resultaat van de dekking af.

 

Sinds september 2005 staat Feike op de dekreuenlijst van de NVSW.

In augustus 2005 zijn de KNJV-jachtproeven weer begonnen.
Onze eerste proef op 12 augustus 2005 in Beesd is letterlijk en figuurlijk in het water gevallen.
De tweede  proef op 13 augustus 2005 in Winterswijk ging aanmerkelijk beter, het weer was prachtig en bij het markeerapport liep Kjille voor een 10, maar helaas talmde ze te lang met het oppakken van de eend. Helaas een nul.

Op 1 juli 2005 is Willem met pré-pensioen gegaan en hebben we nu wat meer tijd om met onze honden te gaan trainen. Ter ere van dit feit kreeg hij van de kinderen en kleinkinderen een ontbijt aangeboden.

In januari 2005 hebben we voor Wessel een nieuw tehuis gevonden bij Theo en Irma Overbeek in Ulft.

Op 27 december 2004 is Wessel-Floyd bij ons teruggekomen. Maartje kon bij nader inzien de hond niet bieden waarop zij meende dat de hond recht heeft. In goed overleg heeft zij, in het belang van de hond, deze weer aan ons afgestaan. We zijn nu op zoek naar een ander goed tehuis.

Op 29 november 2004 heeft Heike haar C-Diploma gehaald.

Vrijdag 19 november 2004 hebben we helaas afscheid moeten nemen van
onze Bente. De in haar poot geconstateerde tumor was in één week tijd zo in omvang toegenomen en veroorzaakte haar zoveel pijn, dat we het niet langer konden aanzien haar zo zien te lijden.

Wij verliezen in haar een ontzettend trouwe kameraad en de liefste Stabij van de hele wereld.

Op zaterdag 23 oktober 2004 werd in Emmeloord de fokkersdag gehouden voor pups die geboren zijn in de tweede helft van 2003.

Op zaterdag 2 oktober 2004 haalde Kjille haar eerste MAP-B diploma in Haarlo,
kijk voor een foto impressie op de pagina Map Haarlo.

We zijn begonnen met het uitreiken van de stambomen.
Hobbe , Tjibbe, Jannes, Floyd en Djura hebben we nu allemaal gehad.

Op zaterdag 5 juni 2004 organiseerde de NVSW haar jaarlijkse clubmatch.
Feike uit het eerste nest van Heike behaalde de éérste plaats bij de jonge honden.

Bente behaalde op haar oude dag de derde plaats bij de Teven Veteranen.

Op 29 mei 2004 werd in Appelscha weer de jaarlijkse jachtproevendag gehouden van de NVSW.

Op 2 mei 2004 is Heike op de clubmatch van de kc De Oude IJsselstreek, door haar 1U BOB, 2e geworden van de rasgroep 7.


Op 21 februari 2004 organiseerde de JWC een instructiedag voor gevorderde honden.


In het weekend van 14 en 15 februari 2004 heeft Ieke een cursus zweetwerk gevolgd.


Op 30 december 2003 mochten Ieke en Kjille voor het eerst mee met een jacht.


Op woensdag 10 december 2003 zijn vier puppen door hun nieuwe baasjes opgehaald en zaterdag 13 december de vijfde.